Clouds and blue sky
Some of my favourite things in this world.

} means bird
* * * means guano

Welcome to my visual archive of mind.

Regrets,

Day} * * * * * *

Tuesday, 28 July 2009

my six for harry potter six movie


Finally beh!


Finally i watched Harry Potter and the Half-Blood Prince yesterday (Monday)! After weeks, waiting the cinema not to be crowded enough...

As a Potterholicfreakomanic (I read all the books for times and love casting spells in any occasions) i have six reasons why I DON'T REALLY LIKE and HEART this movie *it's my opinion and very subjective*


6 REASONS WHY I DON'T REALLY LIKE THIS MOVIE:

6. No Dumbledore's Funeral scene (If you have read the book you know how the moment was so touching and cool)

5. Less Action and Spell Castings (Hello, wizards are casting spells,eh?)

4. The Pensieve Memories (A lot of interesting and important memories are skipped.Ggrr)

3. The way to 'sew' the scenes isn't smooth enough (What's wrong Mr.Kloves and Mr.Day?)

2. Some jokes aren't really funny (HAHAHA)

1. I miss the Dursleys (No Dursleys in this movie)


Then, I also have 6 REASONS WHY I HEART THIS MOVIE:

6. It's Harry Potter Movie! (I had been waiting this movie for two years!)

5. I heart the music (Give applause to Mr. John Williams and Mr.Nicholas Hooper !)

4. I really happy with Alan Rickman performance (Hell yeah to Professor Snape!)

3. I love the visual effects (Go go Tim Burke and Tim Alexander)

2. I love the cinematography (Big wow mouth for Mr.Bruno Delbonnel)

and the last reason is................

1. I love the performance of Dan, Rupert and Emma in this movie. They were really like besties and get the chemistry. Aah and the successful stressed expression by Tom Felton for Malfoy role. Oo yeaa by the way Freddie Stroma who potrayed McLaggen was not bad hahaha :B

| Deathly Hallows Part 1 | Behind the scene | Filming in London |
Can you guess what scene in this photo?


Oo the filming for the deathly Hallows actually started on May or April this year if I am not mistaken. I found some behind the scene photos and I hope it'll be a great movie. Better than this one I hope.

__________________________________
photos: movieweb, warner bros pictures and emma-watson.net

Sunday, 19 July 2009

peace not pieces


Yes another terror in Jakarta. So far, I can't write anything but I can doodling something.




The Red Devils (Manchester United) are scared to the bomb and the death eaters a.k.a the terrorists.



Let's pray and make peace, not pieces.



__________________________________________________________________
©Photo, Doodling and hand-drawing by Dayinta Sekar Pinasthika
Media: Black Snowman marker on an used paper

Thursday, 16 July 2009

all grown up

Dinakara Anggana Raras - Raras


I don't know. My little sist, Raras looks more 'all grown up' than myself. She attends junior high school now. Tomorrow she will end the 'welcoming fresh students' or MOS.

She is cleaner and more well organized than me. *If you know me, you know how mess I am*

Okay sist welcome to the all grown up world then !


________________________________________
photo: Dayinta Sekar Pinasthika retouched with GIMP

curious,eh?

"Hermione, Ron please listen to me. this year i dropped out from hogwarts, i can't afford the requirements for auror thing, my career as a seeker falls down and now i decide to be a scout teacher at muggle school"


hola hello i changed my bloggy layout *yeaa i stole and copied the html from hanna. a bunch of thankies to you darl!*

I don't know why, i just want to write in English. *Apologize for the messy grammar *

Yea yea everybody talks about harry potter and the half-blood prince movie. I have been waiting it for years. I used to be a potterholicfreakkiomaniac girl. When i was in elementary school, you could see the symptoms. Everytime i and my friends opened the door, i always casted 'Alomohora' spell or if we wanted to lock the door, i casted 'Colloportus!'. Then i made a long list about the spell and the functions in my school book. After those years, i turned to be a squib.

Mrs.Rowling made me i felt like a wizard anyway (in those thime).

"let's fly those planes without leviosa!"


NOW, i can't wait to watch the movie but it's not really exciting, exaggerated or something WOW feeling than the previous movies. I just checked my twitter and plurk and some friends said that the movie wasn't good enough. (Is it true?)

Yea i am not hurrying my family to watch potter and friends. Just wait the cinema isn't going to be crowded enough. While i am sitting in my house reading again the deathly hallows and practicing my spells before going to Hogwarts eh Sanur i mean.

Tuesday, 7 July 2009

Bangkok Invaders

Sawadeeka Bangkok!

Sawadeeka!

Dari tanggal 27 Juni sampe 3 Juli gue ikut program pertukaran budaya dari sekolah. Destinasinya Thailand, tepatnya di sekolah ursulin Mater Dei, Bangkok. Gue bener-bener excited banget soalnya ini pertama kalinya ke luar negeri. *hahahaha norak lo Day* Sialnya, kamera digital gue pas rusak dan gambarnya jadi overexposure sama garis-garis semua grrr.

Changi International Airport, Singapore

Lucunya, pas transit di Bandara Changi, Bu Maria C sama Bu Arimbi yang notabene guru pendamping hampir ketinggalan pesawat. Sebenarnya termasuk gue, bebek, Vita sama Inggrid yang juga ngikutin rombongan guru pendamping. Kami semua udah santai-santai di depan Imigrasi (harusnya ke gate) dan bu Arimbi yang sempet marah-marah sama anak lain karena tidak segera tampak batang hidung mereka. "Lho bu, kan langsung ke gate. Ibu ngapain di sana?" Padahal itu udah 5 menit sebelum boarding time. Alhasil kami semua langsung lari-lari ke gate F59 (kalo gak salah) yang letaknya mojok jok di ujung. Juga plus dapet bonus muka galak dari pramugarinya.

| Smoking = 2000 Baht |
Suvarnabhumi International Airport, Bangkok


Bangkok itu mirip banget sama Jakarta. Bedanya, kalo Bangkok lebih modern, rapi dan bersih. Bandara internasional Bangkok yang baru, Suvarnabhumi (artinya tanah emas) menyambut gue dan teman-teman yang lain dengan terang benderang cahaya matahari Bangkok lewat arsitekturnya yang dominan kaca.

Grand Palace, Bangkok


Krup-Phom and me
Diajarin Meracik Som Tum (Thai Papaya Salad)


Kak Andri, Kak Tita, Me
Belajar Alat Musik Tradisional Saw Ou Bareng Murid Mater Dei Sama Gurunya yang Super Duper Sabar dan Kocak


Hasil Rangakaian Bunga Buatan Gue Sendiri

Karena 'hanya' seminggu kita di Bangkok alhasil jadwalnya dipadatkan. Karena tujuannya pertukaran budaya jadi lebih mementingkan cultural visit nya. Gak cuma jalan-jalan doang tapi juga belajar budaya orang Thailand juga. Dari cara memberi salam, sikap tubuh menerima hadiah, merangkai bunga, memasak, menari sampai alat musik tradisional juga kami pelajarin. Anak Indo juga cerita-cerita soal kebudayaan Indonesia juga. Termasuk menampilkan tari Betawi, tari Giring-Giring sama tari Piring.

Peach, Bebek and Me
@ welcoming garden party

Kami semua tinggalnya di host family yang anaknya murid Mater Dei. Kebetulan banget gue bareng bareng sama bebek. Host family kami (Manetaap family) juga super duper baik banget. Anaknya Peach juga lucu banget walaupun lebih muda setahun, kita ngobrolnya nyambung banget. Sekolah Mater Dei juga super gede dan luas. Dari tk sampai sma muridnya cewek semua. Kantinnya juga enak-enak dan murah meriah. Tapi di Mater Dei kalau mau beli barang atau makanan tidak pake baht tapi pake kupon warna-warni gitu. Uniknya lagi, mereka tidak pake plastik untuk makanan utama. Tapi pake piring melamin dan habis selesai makan, murid Mater Dei (termasuk kami) wajib hukumnya untuk menyuci sendiri peralatan makan yang udah dipakai.

(L-R) Hill, Me, Bebek, Peach
@ Siam Paragon


Walaupun banyak kegiatan kultural, kami juga menyempatkan untuk jalan-jalan buat cuci mata. Asyiknya sekolah Mater Dei itu letaknya di Central Bangkok. Kawasan strategis di Bangkok, jadi jangan heran kalo Mater Dei diapit dua gerai Starbucks. Jalan sedikit atau naik BTS (mereka menyebutnya Sky Train ) satu stasiun ke arah Rama 1 Road, tinggal milih: kiri ke Siam Square, kanan ke Siam Paragon atau Central World. O iya, kalo mau ketemu artis Thailand jalan aja ke Siam Paragon hehehe.

Dunkin' Donuts di salah satu station BTS
Coba bandingin sama harga Iced Coffee di DD sebelah sanur

Yang lebih asoy lagi, makanan di Bangkok murah meriah! Buktinya, gue beli satu tusuk baby octopus yang dibakar terus dilumurin thai sauce yang khas di kaki lima depan sekolah. Harganya cuma 10 baht! Kira-kira sekitar 3000 rupiah dengan rasa nikmat pedes asoy geboy gitu. Transportasi di Bangkok juga lebih oke dengan subway dan BTS. Sayang gue gak sempet naik tuk-tuk. Usahakan tidak naik taksi kalo gak kepepet, karena taksinya lumayan mahal. Kecuali kalo mau ikut dengerin lagu alay Thailand yang disetel sama sopir taksinya.

Bonus ketemu om Darius di Changi pas pulang


Indo-Thai family
@farewell party


(L-R) Olive, Me, Nam Waan, Bacap, Bebek, Inggrid, Tina, Nikki
@welcoming garden party


Khapoomkaa!

Bangkok itu bikin kangen. Makananya murah. Banyak tempat-tempat asyik buat dikunjungi. Transportasinya nyaman dan cepat. Budaya tradisonal tidak ditinggalkan walaupun kotanya semakin modern. Tapi tetap aja yang bikin kangen yaa host family sama anak Mater Dei yang ramah, gila sama asyik-asyik. Guys, semoga ini bukan pertemuan terakhir kita! Kapan yaa gue balik ke sana lagi?

__________________________________
photos: day, Inggrid and Vita