Clouds and blue sky
Some of my favourite things in this world.

} means bird
* * * means guano

Welcome to my visual archive of mind.

Regrets,

Day} * * * * * *

Tuesday, 26 October 2010

re-build.







rebuild the sky.








rebuild everything I want to.


rebuild things I've destroyed by my own stupid brain.
                              rebuild things I've destroyed by my foolish acts.

rebuild something that I don't know whether it can be built or not.
...








Hello,
I am the builder of the sky.

And I don't know when my project will be finished.

...




One thing,
the truth is:




I keep building this far.







Thursday, 21 October 2010

soal garis (dan) waktu


di dunia ini, tidak ada yang namanya mesin waktu. Waktu adalah waktu, terus bergulir sama seperti garis lurus. Kita akan terus ke depan, tidak bisa kembali ke belakang.

Maksudnya garis lurus adalah hmmmm sebentar saya mikir dulu ngomongnya gimana.

Bayangkan seperti menarik garis dengan drawing pen.
____________________________________________________________ini garis lurus.

Anggap waktu adalah garis lurus___________________________________

masalalu____________________________sekarang                                          masa depan.

kalau kita kembali ke masa lalu, mungkin sekarang tidak akan seperti sekarang.

Lalu, masa depan?

___________sekarang                       m  a  s  a  d  e  p  a  n   

antara sekarang dan masa depan belum ada garis (yang jelas). Karena tidak mungkin kan kita menarik garis loncat-loncat?


_______sekarang   ______       _____ ____           ______ m a s a   d e p a n





Maka, sebelum menarik garis, pikirkan dulu.












Jangan sampai ingin kembali ke garis yang telah ditarik di belakang.


















Hidup sekali, hidup itu singkat, jangan gegabah,














dan













jangan diam saja tidak melanjutkan garis.


Apalagi,









memutuskan garis (hidupmu).





























saran: kalau salah tarik garis, betulkan garis itu ke trek yang benar sebisa mungkin. Semampu yang kita bisa.























life is short so...


Look around
Where do you belong
Don't be afraid
You're not the only one

Don't let the day go by
Don't let it end
Don't let a day go by in doubt
The answer lies within

Life is short
So learn from your mistakes

And stand behind
The choices that you make

Face each day
With both eyes open wide

And try to give
Don't keep it all inside

Don't let the day go by
Don't let it end
Don't let a day go by in doubt
The answer lies within

You've got the future on your side
You're gonna be fine now
I know whatever you decide
You're gonna shine




the answer lies within - dream theater.


p.s: penyesalan selalu datang terakhir. Penyesalan tidak bisa hilang tapi ayo hadapi hidup dengan gembira! Pergunakan waktu yang tersisa untuk memperbaiki.


(nasihat untuk diri sendiri ahahahhahahaha)

Sunday, 17 October 2010

keep



I keep folding. I keep making paper planes. I keep flying as high as I can. I keep waiting. I keep staying here. I keep opening the window. I keep cursing myself. I keep regretting. Until the day never comes again.









drawn.


I had drawn it by myself.















about hurting


Now,
for me, it's better hurting myself than hurting persons that I love.












Layu




Kuntumnya berguguran berserakkan tak tumbuh lagi. No blossoms and no fruits. Si bunga bodoh layu tak tumbuh lagi. Sebab ia sendiri yang membuat dirinya layu dimakan kebodohannya. Tak bisa tumbuh lagi. Tak ada alasan ia tumbuh dan mekar lagi.











Tuesday, 12 October 2010

Ongkang-ongkang kaki






Saya mau jadi barista ah. Lalu punya kedai kopi sendiri dengan gramofon tua di pojok ruangan. Gramofon tua memutar vinyl lagu favorit saya. Sambil menjaga kedai, saya ongkang-ongkang kaki di atas kursi selayaknya om-om sok yang gabut.

Tetapi, paling enak kalau mengelola kedai kopi itu tidak sendirian. Bersama seseorang yang mau juga ongkang-ongkang kaki, ngomong ngelantur, penikmat kopi dan menjunjung tinggi randomness.


Adakah seseorang itu? Kalau ada, bikin kedai kopi bareng yuk berdua saja!











here








I am here.
I always try to be here even in the worst weather of the year.


I don't care how bad the weather is.





Rain//storms//........bad climate//
                                                      



the truth
                                                                     is
                                                                                                                          

                                                                                                              I want to be here





                                                                               forever.
                                                                                                                     can I ?

                                              

bayangan






Bagi kamu yang merasa sendirian, berdirilah di bawah terik matahari, lalu lihat bayanganmu.

Ada dia yang selalu ada di belakangmu, wahai si bayangan.
Kembar identik dengan kita,
senasib pula,
kalau kita mati,
ke mana kah engkau pergi, bayangan?














Monday, 11 October 2010

poetr(ee)y






If poetry does not come as naturally as leaves to a tree, then it had better not to come at all.
                                                                                                      - John Keats


...



So does love.



...




it grows naturally.
the tree is growing followed by the green leaves upon it.




...







naturally beautiful


























You.






I always see you
and I always see beautiful things.

You show me how beautiful life is.







follow your feet and heart





through miles, green grass, blue sky, clouds, red pavements, dust, lamps, grey roads, bridge, rail way, brown and blue without plan.

Because we live in an unpredictable way. Randomness is our attitude.










Tuesday, 5 October 2010

Andaikan Matematika Seenak Ini


Besok ulangan matematika nih
Saya sudah belajar dan diajari juga sih
Lumayan ngerti sih
...


Semoga soalnya seenak Starbucks deh.
Semoga saya bisa!
Thank you thank you buat kamu-kamu yang sudah pernah ngajarin saya mat!






Monday, 4 October 2010

Hush Hush!





rapalkan mantra ini berulang-ulang sambil melakukan pekerjaan yang seharusnya kamu lakukan:
Enyah kau kemalasan!
Enyah kau kemalasan!
Enyah kau kemalasan!
terima kasih untuk kamu-kamu semua yang telah membantu saya untuk mengeluarkan 'setan' ini! :)





thoughts

I will be sad
I will be crying loud

If I can't come back to you at all.

...



What if the sun won't shine tomorrow?
Dark sky,
night?

Forever?


Gloomiest days ever in day's.

...



"Yang membuat langit berwarna biru dan indah adalah sinar matahari"